Barnböcker om segling

Ella seglar på segelbåten Salt

Så roligt att du hittat hit till bokserien om Ella och min hemsida med webbshop! Håller du med om att det finns alldeles för få barnböcker om segling? Det tyckte iallafall jag och då bestämde jag mig för att ändra på det. Därför kom böckerna om Ella till, Ella som seglar med sin mormor och morfar på segelbåten Salt.

Ett, två, tre nu hoppar vi!

Det här är en bokserie som handlar om segling och äventyr och böckerna passar perfekt för alla barn runt 3-6 år. Jag hoppas att du och ditt barn eller barnbarn kommer att gilla böckerna.

Det finns redan två delar i bokserien, ”Mormor och morfar är seglare” (som kom ut september 2019) och ”Ella seglar långt” (kom ut i maj 2020). Om du vill beställa böckerna kan du beställa direkt av mig i webbshopen. Men du kan naturligtvis också beställa böcker på Bokus eller Adlibris om det passar dig bättre!

Mer äventyr med Salt och fler barnböcker om segling

Lite längre fram i serien kommer du att få följa med på en världsomsegling runt hela jordklotet. Men först ska vi lära oss lite om hur det fungerar på en stor segelbåt. Ella lär sig lite nytt varje gång de är ute och seglar för det är ju mycket att lära sig. Och Ella tycker att segla är det roligaste som finns.

Mycket saker som ska med innan man kommer iväg!

Böckerna om Ella och mormor och morfar vill inspirera barn till segling, spännande äventyr och ett jämlikt båtliv. Och om du vill höra av dig och berätta om dina erfarenheter att segla med barn eller barnbarn skulle jag bli glad.

Här kan du läsa lite mer fakta om böckerna i bokserien!

Illustrationerna är gjorda av Anna Westin som tecknar barnböcker och gör väggmålningar på Skansen. Hon har dessutom gjort julkalender för Sveriges Radio! Anna är ett riktigt proffs och det har varit så roligt att se karaktärerna växa fram i böckerna.

Förutom att inspirera barn till segling och äventyr vill jag också visa hur båtlivet kan se ut. För det är ju mycket som är viktigt att veta, som till exempel att på havet kommer säkerheten alltid först!

Ta mig direkt till webbshopen!

Vad glad jag är att ni vill komma ombord på Salt! Ni är mer än välkomna! Och det gläder mig att intresset för barn och segling är så stort! Men nu seglar vi va?

Stor kram från Monica

Här kan du läsa mer om författarens äventyr på havet!

Handla efter kategori

Nyligen inkommet

Bästsäljare