Publicerad den Lämna en kommentar

Recensioner om boken ”Mormor och morfar är seglare”

Här kan du läsa lite om vad andra tyckt om boken!

Recensioner från Bokus

  • ”En klar succé för miniorgastarna ombord!
    Förklarar på ett enkelt o roligt sett hur livet på en båt är. Vår egen röda ”Bojis” har fått en ny innebörd nu sedan den blå Kryssarklubbsbojen var med i ett uppslag i boken. Nu räcker det inte bara o klappa Bojis när vi åker förbi längre, nu ska trossen med i det också, precis som i boken. Har ni miniorgastar ombord eller i er närhet, så tveka inte, köp den!”
  • ”En härlig bilderbok om segling!. Ella följer med mormor och morfar på deras segelbåt Salt som är en stor segelbåt med en jolle på släp som de kan göra kortare båtturer med. Ella får hjälpa till att hissa segel och de seglar ut på öppet hav för att avsluta dagen i en vik där de tar en tur med jollen, badar och grillar fisk. ”Ella undrar hur mycket mys man kan orka med på en och samma dag.”. Jag är ingen seglare, har bara seglat några gånger men boken får en att bli sugen på att segla och den vill också lära läsaren en del om segling. Härligt att få skapa minnen med mormor och morfar. Såna där minnen en vill stoppa i en burk och spara till mörka vinterdagar. Illustrationerna är fina och alla uppslag har nyanser av blått eftersom boken ju handlar om havet. Illustrationerna får berättelsen att kännas levande och Ella, hennes mormor och morfar charmiga. En fin bok!”

Recension i på Kryss nr 8 2019

  • Pedagogiskt och lekfullt om båtliv”
    ”Författaren Monica Lindman och illustratören Anna Westins barnbok Mormor och morfar är seglare (förlag Lumenos) är både kul och lärande. Ombord på huvudpersonen Ellas morföräldrars båt råder en befriande och jämställd stämning. Alla utrymmen i båten, riggen och procedurer vid segling och tilläggning får vara med i berättelsen där Ellas tankar och frågor leder till svar. Boken riktar sig till barn i åldrarna 3-6 år och är den första i en planerad serie. Monica Lindman planerar en jordenruntsegling och kanske Ella får följa med?”

Recension i västpricken nr 1 2020

  • Det här är en utmärkt introduktion om båtliv och segling för barn mellan 3-6 år. Med härliga bilder och lätt förklarande text, följer vi med Ella när hon en härlig dag åker med sin mormor och morfar ut med deras segelbåt. Man får lära sig hur det fungerar ute på havet, om säkerhet och andra saker samt termer inom båtlivet. Lärorikt även för andra barn som aldrig varit på en båt.
    Författaren vill inspirera barn till båtliv och spännande äventyr. Detta är den första boken i en serie och vi ser fram emot fler spännande delar.”

Beställ boken här!

Lämna ett svar